hardware scan

This forum is to be used for all discussions pertaining to Obsidian Entertainment's Star Wars: Knights of the Old Republic II.
User avatar
ianpaul1
Posts: 50
Joined: Fri Dec 02, 2005 1:16 am
Location: Clevedon, U.K
Contact:
hardware scan

Postby ianpaul1 » Fri Feb 10, 2006 1:53 pm

Hi, I've just got the PC version of this game and had a few problems getting it to run. I managed to get it playing by downloading some drivers but the hardware scan still says that my Nvidia 9250 512mb needs Detonator 45.23 drivers to be installed. What will happen if I don't do this? (the game seems to be working fine).

User avatar
jparm3rd
Posts: 47
Joined: Wed Jan 18, 2006 10:42 am
Contact:

Postby jparm3rd » Fri Feb 10, 2006 2:36 pm

ianpaul1:

I had the same problem several weeks ago. I too have an Nvidia 9250 w/512MB. The only issue I've noticed is that occasionally I will get dumped out of the KotOR2 program to windows xp for no reason. Its rare, but it does happen, so the way I combat against that is to keep several save games as I go along, that way I don't lose much. I don't know if Nvidia is the cause, but since that is the only thing the install program identified as a problem, perhaps that's it. :confused: The other thing I've noticed is that sometimes running a virus program in the backround causes trouble, so I turn it off while I play, then back on when I'm finished. That helped eliminate stuttering.

Hope this helps.

James.

User avatar
ianpaul1
Posts: 50
Joined: Fri Dec 02, 2005 1:16 am
Location: Clevedon, U.K
Contact:

Postby ianpaul1 » Fri Feb 10, 2006 2:46 pm

Thanks for the quick reply :D , I had to lower the graphics settings in the configure menu to get it to load up but then it let me set them all to maximum within the game options.
How far have you got in the game? Does it play all the way to the end?

User avatar
mr_sir
Posts: 3337
Joined: Mon Oct 17, 2005 11:43 pm
Location: UK
Contact:

Postby mr_sir » Fri Feb 10, 2006 10:11 pm

i play with a graphics card that is not supported and it works fine with no problems really. i can play through to the end no problem so i wouldn't worry too much about it

User avatar
ianpaul1
Posts: 50
Joined: Fri Dec 02, 2005 1:16 am
Location: Clevedon, U.K
Contact:

Postby ianpaul1 » Sat Feb 11, 2006 9:00 pm

Only problem I found so far is when I walk through steam, it tends to slow the game down about 25%. But, as I remember from the Xbox version, there isn't alot of steam anyhow.

User avatar
ianpaul1
Posts: 50
Joined: Fri Dec 02, 2005 1:16 am
Location: Clevedon, U.K
Contact:

Postby ianpaul1 » Sat Feb 11, 2006 11:36 pm

Are you supposed to see your character whilst in stealth mode? On the Xbox version you don't but I can see myself now with a white light around my body :confused:

User avatar
mr_sir
Posts: 3337
Joined: Mon Oct 17, 2005 11:43 pm
Location: UK
Contact:

Postby mr_sir » Sun Feb 12, 2006 3:05 am

steam is the thing that slows it down for me too but there are not many places where the game slows. on the pc version (at least with my card) you can see your character in stealth with kind of a white mirror glow around it.

User avatar
ianpaul1
Posts: 50
Joined: Fri Dec 02, 2005 1:16 am
Location: Clevedon, U.K
Contact:

Postby ianpaul1 » Sun Feb 12, 2006 4:23 am

It looks stupid to me. I prefer the Xbox stealth mode, looked like the alien from Predator.

User avatar
ianpaul1
Posts: 50
Joined: Fri Dec 02, 2005 1:16 am
Location: Clevedon, U.K
Contact:

Postby ianpaul1 » Mon Feb 13, 2006 12:53 am

After a long and painful search on the ATI web site I managed to download the correct drivers. If you need any help I will talk you through it.

User avatar
mr_sir
Posts: 3337
Joined: Mon Oct 17, 2005 11:43 pm
Location: UK
Contact:

Postby mr_sir » Mon Feb 13, 2006 1:55 am

thanks but my drivers are fully uptodate, its just not supported by kotor2 lol. works fine though so i don't really mind.

User avatar
ianpaul1
Posts: 50
Joined: Fri Dec 02, 2005 1:16 am
Location: Clevedon, U.K
Contact:

Postby ianpaul1 » Mon Feb 13, 2006 2:07 am

[QUOTE=mr_sir]thanks but my drivers are fully uptodate, its just not supported by kotor2 lol. works fine though so i don't really mind.[/QUOTE]

Was replying to the other person :angel:

User avatar
ianpaul1
Posts: 50
Joined: Fri Dec 02, 2005 1:16 am
Location: Clevedon, U.K
Contact:

Postby ianpaul1 » Mon Feb 13, 2006 2:09 am

[QUOTE=jparm3rd]ianpaul1:

I had the same problem several weeks ago. I too have an Nvidia 9250 w/512MB. The only issue I've noticed is that occasionally I will get dumped out of the KotOR2 program to windows xp for no reason. Its rare, but it does happen, so the way I combat against that is to keep several save games as I go along, that way I don't lose much. I don't know if Nvidia is the cause, but since that is the only thing the install program identified as a problem, perhaps that's it. :confused: The other thing I've noticed is that sometimes running a virus program in the backround causes trouble, so I turn it off while I play, then back on when I'm finished. That helped eliminate stuttering.

Hope this helps.

James.[/QUOTE]
Mine just crashed when my system decided to do a full on virus check

User avatar
Alcina
Posts: 399
Joined: Tue Nov 29, 2005 10:07 am
Contact:

Postby Alcina » Mon Feb 13, 2006 5:00 am

Whereas my hardware scan tells me everything is hunky-dory, and suggests I use quite high graphics options...but the game barely runs, even with all the graphics options set to minimum, especially on Dantooine, Malachor V, and in the Jekk Jekk, to the extent that I can only move when facing in one direction.

Methinks that hardware scan is (insert expletive of your choice here)

User avatar
ianpaul1
Posts: 50
Joined: Fri Dec 02, 2005 1:16 am
Location: Clevedon, U.K
Contact:

Postby ianpaul1 » Mon Feb 13, 2006 6:22 am

[QUOTE=Alcina]Whereas my hardware scan tells me everything is hunky-dory, and suggests I use quite high graphics options...but the game barely runs, even with all the graphics options set to minimum, especially on Dantooine, Malachor V, and in the Jekk Jekk, to the extent that I can only move when facing in one direction.

Methinks that hardware scan is (insert expletive of your choice here)[/QUOTE]

My hardware scan now says that my hardware exceeds the specifications :confused:

User avatar
Vilis
Posts: 2
Joined: Sun Oct 30, 2005 1:45 am
Contact:

Postby Vilis » Thu Feb 23, 2006 5:20 am

[QUOTE=Alcina]Whereas my hardware scan tells me everything is hunky-dory, and suggests I use quite high graphics options...but the game barely runs, even with all the graphics options set to minimum, especially on Dantooine, Malachor V, and in the Jekk Jekk, to the extent that I can only move when facing in one direction.

Methinks that hardware scan is (insert expletive of your choice here)[/QUOTE]

Yeah, thats fun to me, =DD I play width maximum graphics (no problems) and have only 32 MB video card and 128 MB of RAM........