turnbased?

This forum is to be used for all discussions pertaining to BioWare's Neverwinter Nights, its Shadows of Undrentide and Hordes of the Underdark expansion packs, and any user-created or premium modules.
User avatar
Rattman
Posts: 230
Joined: Tue Apr 23, 2002 12:22 pm
Location: The Kingdome of Rothes
Contact:
turnbased?

Postby Rattman » Tue May 07, 2002 7:57 am

i heard that they will be no pause feature in the game?

is this correct because i like to play turn based style
Ancient times they had no statistics so they had to fall back on lies

"I'm invinceable"
"your a loony"

I'd rather be rich than stupid.

If trees could scream, would we be so cavalier about cutting them down? We might, if they screamed all the time, for no good reason.

User avatar
Rob-hin
Posts: 4832
Joined: Tue Aug 21, 2001 11:00 am
Location: In the Batcave with catwoman. *prrrr*
Contact:

Postby Rob-hin » Tue May 07, 2002 1:19 pm

Nope, no pause.
Playing online would be impossible with a pause button. And the action buttons are really easy to use so time wouldn't be a problem. Every turn takes 5 seconds, you have that time to change actions.
Guinness is good for you.
Gives you strength.

User avatar
Nightmare
Posts: 3141
Joined: Fri Mar 30, 2001 11:00 pm
Location: Canada
Contact:

Postby Nightmare » Tue May 07, 2002 2:53 pm

The single player game will have a pause feature. However, in multiplayer, you will not be able to pause the game.
If nothing we do matters, then all that matters is what we do.

User avatar
Rattman
Posts: 230
Joined: Tue Apr 23, 2002 12:22 pm
Location: The Kingdome of Rothes
Contact:

Postby Rattman » Wed May 08, 2002 2:53 am

Every turn takes 5 seconds


so the game will be turn based?
Ancient times they had no statistics so they had to fall back on lies

"I'm invinceable"
"your a loony"

I'd rather be rich than stupid.

If trees could scream, would we be so cavalier about cutting them down? We might, if they screamed all the time, for no good reason.

User avatar
Rob-hin
Posts: 4832
Joined: Tue Aug 21, 2001 11:00 am
Location: In the Batcave with catwoman. *prrrr*
Contact:

Postby Rob-hin » Wed May 08, 2002 4:28 am

@ Gaxx, no it won't. :D

@Rattman, every turn takes 5 seconds. In other words, after every action you take it will take 5 seconds before you can do something else. (unless you have more then one attack per round.) So everybody will have rounds for him to attack in, but the action will be in real time.
Guinness is good for you.
Gives you strength.

User avatar
Rudar Dimble
Posts: 924
Joined: Sat Apr 13, 2002 11:00 am
Location: "I did? Hmm...I must be getting old."
Contact:

Postby Rudar Dimble » Tue May 14, 2002 4:02 am

Just a slight correction
a turn takes 6 seconds, not 5...

Don't want to be annoying :rolleyes:
Broken promises
"They made us many promises,
more than I can remember.
But they kept but one -
They promised to take our land...
and they took it"

Chief Red Cloud

User avatar
Rattman
Posts: 230
Joined: Tue Apr 23, 2002 12:22 pm
Location: The Kingdome of Rothes
Contact:

Postby Rattman » Mon May 20, 2002 4:40 am

well paint be purple and call me barny

there will be NO way to pause it? I hope some clever bugger makes pause patch or something cause i like to stop and think about my tactics
Ancient times they had no statistics so they had to fall back on lies

"I'm invinceable"
"your a loony"

I'd rather be rich than stupid.

If trees could scream, would we be so cavalier about cutting them down? We might, if they screamed all the time, for no good reason.

User avatar
/-\lastor
Posts: 541
Joined: Mon May 13, 2002 3:48 am
Location: The Netherlands
Contact:

Postby /-\lastor » Mon May 20, 2002 4:55 am

Hmmm not turnbased? That'll be irritating when u use skills
[color="red"]I'm not evil I'm morally challenged[/color]

User avatar
Rattman
Posts: 230
Joined: Tue Apr 23, 2002 12:22 pm
Location: The Kingdome of Rothes
Contact:

Postby Rattman » Tue May 21, 2002 9:15 am

That'll be irritating


darn tootin it will i like the "pause after each round" style game play but i can't get it now can I

i think i'll sulk a bit :(
Ancient times they had no statistics so they had to fall back on lies

"I'm invinceable"
"your a loony"

I'd rather be rich than stupid.

If trees could scream, would we be so cavalier about cutting them down? We might, if they screamed all the time, for no good reason.

User avatar
Xandax
Posts: 14151
Joined: Thu Nov 16, 2000 12:00 pm
Location: Denmark
Contact:

Postby Xandax » Tue May 21, 2002 1:05 pm

Originally posted by Gaxx_Firkraag
The single player game [b]will have a pause feature. However, in multiplayer, you will not be able to pause the game. [/b]


To expand on this cause people seemed to miss it.

There is a pause (well they've said this often - but they might remove it :D ) in the single player game.

There can't be a pause in multiplayer - what would you do - halt time for all players in the game (like BG2?)
Think of one player being able to halt time for 63 others :rolleyes:
Insert signature here.

User avatar
>Pinkit<
Posts: 65
Joined: Wed Feb 13, 2002 1:40 pm
Location: Finland
Contact:

Postby >Pinkit< » Sat May 25, 2002 5:39 pm

Originally posted by Xandax

--There can't be a pause in multiplayer - what would you do - halt time for all players in the game (like BG2?)
Think of one player being able to halt time for 63 others :rolleyes:


Not exactly.. for what I've heard .. DM (Dungeon Master) CAN allow pause feature.. but it would be REALLY annoying to play in server where pause IS allowed. :)
>Pinkit<

User avatar
Nippy
Posts: 5085
Joined: Thu Nov 30, 2000 11:00 pm
Location: Reading, England
Contact:

Postby Nippy » Sun May 26, 2002 2:53 am

Originally posted by >Pinkit<


Not exactly.. for what I've heard .. DM (Dungeon Master) CAN allow pause feature.. but it would be REALLY annoying to play in server where pause IS allowed. :)


Indeed, the DM may be allowed to operate a pause function, but the average player can't.
Perverteer Paladin

User avatar
Tamerlane
Posts: 4554
Joined: Fri May 18, 2001 10:00 pm
Location: The land of Oz
Contact:

Postby Tamerlane » Sun May 26, 2002 3:01 am

I hope there will be a way to distinguish between a DM pause and computer freezing up. :D
!

User avatar
fable
Posts: 30676
Joined: Wed Mar 14, 2001 12:00 pm
Location: The sun, the moon, and the stars.
Contact:

Postby fable » Sun May 26, 2002 5:49 pm

The game always plays out in realtime.

In multiplayer, there's no pausing.

In singleplayer, the game pauses whenever you hit the spacebar or go to a character screen, like BG2 or PS:T.
To the Righteous belong the fruits of violent victory. The rest of us will have to settle for warm friends, warm lovers, and a wink from a quietly supportive universe.

User avatar
/-\lastor
Posts: 541
Joined: Mon May 13, 2002 3:48 am
Location: The Netherlands
Contact:

Postby /-\lastor » Mon May 27, 2002 3:28 am

Niiiiice, I'm looking forward to the game already :)
[color="red"]I'm not evil I'm morally challenged[/color]

User avatar
Rattman
Posts: 230
Joined: Tue Apr 23, 2002 12:22 pm
Location: The Kingdome of Rothes
Contact:

Postby Rattman » Mon May 27, 2002 11:29 am

woo hoo i will kill all those nasty buggers in my own time
Ancient times they had no statistics so they had to fall back on lies

"I'm invinceable"
"your a loony"

I'd rather be rich than stupid.

If trees could scream, would we be so cavalier about cutting them down? We might, if they screamed all the time, for no good reason.